Historier, nyheder og artikler fra jeres elskede fiktive Julia N. K.
ApS – Virksomheder – Hvad er det?

ApS – Virksomheder – Hvad er det?

ApS – forkoltelse for anpartsselskab – er en selskabsform, som skiller sig ud og er anderledes på mange fronter. Hvis man sammenligner den med sine kollegaer (IvS, A/S mv.), så er der store forskelle, som gør sig gældende for ApS. Tager man et kig på de praktiske aspekter, så er registreringsprocessen ved oprettelse af et ApS en del mere detaljeret og omfattende. Der er nogle flere og mere specifikke krav som skal være opfyldt, som b.la. krav til kapital og krav til ejerforhold mv. Registreringsprocessen sker i samarbejde med Erhvervsstryrelsen. Det er dem som sætter retninglinjerne for udformningen af de forskellige selskabsformer, og er derfor også dem, som tjekker og godkender DIT selskab, før det kan blive registreret og Du og din Makker får tildelt et CVR – Nummer.  

Som tidligere nævnt var der visse forskelle som adskiller ApS fra de andre selvskabs former. Først og fremmest er reglerne vedrørende hæftelse anderledes. Når man er et ApS selskab er hæftelsen solidarisk og begrænset, hvorimod der i eksempelvis et iværksætterselskab eller interessentskab hæftes personligt uden begrænsninger for tab. Derudover er der påkrav til kapital – som tidligere nævnt. Dette påkrav er på 50.000 dkk. som startindskud, og derved økonomisk grundlag for virksomheden.  

Kan man opnå succes som et ApS? Svaret er JA!! 

Nedenfor finder du et eksempel på en succcesrig ApS Virksomhed.  

Dupont Nutrition Biosciences ApS 

Virksomheden Dupont Biosciences ApS bedrifter at være Den Danske ApS Virksomhed som er størst målt på omsætning. Virksomheden beskæftiger sig med fødevarer, og er en af de helt store spillere – i Norden især -i deres branche. De har siden 1999 været en aktiv spiller på fødevare-markedet. Virksomheden oprettede sig tilbage i 1999 som et ApS selskab. Dengang var deres egenkapital slet ikke lige så stor som den er dagen Idag, men virksomheden har op gennem årene formået at vækste markant, og nu være en virksomhed som betragtes som værende en \’Regnskabstype D\’ virksomhed. Dette kan konkluderes på baggrund af deres høje omsætning og størrelsen på deres personale. 

SÅ! Vi ved at ApS kan skabe succes. Spørgsmålet er bare om det er noget DIG og Din kommende virksomhed? 

Det gode ved denne selskabsform er også, at den giver gode forudsætninger for at Du og din virksomhed i \’Start-up perioden\’ undgår en enorm mængde turbulens både likviditetsmæssigt og internt mellem ejerne. ApS er nemlig også meget ejervenligt, da selskabets konstruktion og retninglinjer mindsker mulighederne for konflikter internt mellem ejerne.  

GOD VIND TIL DIG OG DIN IVÆRKSÆTTER MAKKER!

 

Luk menu