Historier, nyheder og artikler fra jeres elskede fiktive Julia N. K.
Bliv uddannet fitnessinstruktør

Bliv uddannet fitnessinstruktør

Drømmer du om at hjælpe mennesker med at ændre og forbedre deres livsstil, komme i deres livs form eller måske tabe de overflødige kilo? Med en fitnessinstruktør uddannelse kan du hjælpe folk på vej til at nå deres mål og opnå en forbedret livskvalitet. De fleste søger hjælp hos en fitnessinstruktør, hvis de selv har svært ved at finde motivation til at komme videre med deres træning eller kostomlægning, eller hvis de i en periode har brug for en mere målrettet træning. Som fitnessinstruktør er der derfor rige muligheder for en varieret arbejdsdag, hvor man kan hjælpe en masse forskellige mennesker med at opnå lige præcis deres mål.

Hvad laver en fitnessinstruktør?

De typiske arbejdsopgaver for en fitnessinstruktør består i at instruere og motivere kunder, som har brug for hjælp til den rette træning. Dette sker i form af vejledning om træningsformer, fysiologi og anatomi med fokus på kundens niveau og målsætning. Andre arbejdsopgaver kan være holdundervisning, planlægning og udførelse af personlig træning og assistance til kunder i fitnesscenteret, som har brug for hjælp til maskinerne eller bestemte øvelser. Fitness instruktører er typisk ansat i fitnesscentre, hvor de udover vejledning af kunder også arbejder med drift, kundeservice og administration. Det er også muligt at arbejde som selvstændig og drive egen virksomhed, ligesom man kan blive ansat i sundheds- og bodybuilderklubber, institutioner eller forsvaret. Der er dermed uanede muligheder for forskellige arbejdssteder og arbejdsopgaver inden for fitnessverdenen.

Uddannelsen til fitnessinstruktør

Der er flere muligheder for at uddanne sig til fitnessinstruktør gennem kurser og uddannelsesforløb både fysisk men også online. Alle, der gerne vil kunne kalde sig for personlig træner eller fitnessinstruktør, skal have et EREPS-certifikat, som kan opnås på fitness-uddannelsens level 3 hos Sport&people. Kurset kan læses flere steder i landet såsom København, Aarhus, Odense og Aalborg, og man lærer om blandt andet træningsfysiologi, ernæring, forebygning af skader samt træningsteori. Helt konkret skal man på kurset gennemgå en praktikperiode, som skal sammenkobles med en praktikopgave, ligesom man skal til en teoretisk og praktisk eksamen. Når hele forløbet så er afsluttet kan man altså kalde sig fitnessinstruktør, og man bliver optaget i Europe Acitves register over fitnessprofessionelle. Det kræver ingen specifik forudgående uddannelse at begynde på forløbet, og der er ingen krav til ens viden på forhånd på fitnessområdet. Det er dog et krav, at kursusdeltageren er minimum 16 år på eksamenstidspunktet. Niveauet af uddannelsen svarer til en kort videregående uddannelse.

Luk menu