Historier, nyheder og artikler fra jeres elskede fiktive Julia N. K.
En krop i balance kræver vitaminer

En krop i balance kræver vitaminer

Vidste du godt at vitaminer og mineraler er kroppens hjælpestoffer, som sikrer at din krop fungerer optimalt? Det er derfor det er så essentielt at du får nok vitaminer hver dag. Men der findes så mange forskellige vitaminer, at det er svært at finde de rette. Nedenfor har vi samlet en liste over 3 sunde vitaminer som du uden problemer kan tage, og som du formentlig allerede gør. 

B-vitamin 

B-vitamin er et af de vitaminer som du dårligt kan få for lidt af. Det findes nemlig i stort set alle fødevarer. Du finder dem i høj grad i kornprodukter, men også i fisk, frugt, kød og grøntsager. B-vitamin er det vitamin som sikrer din krops biologiske processer og er derfor et livsnødvendigt vitamin at indtage. 

C-vitamin

I forlængelse af B-vitaminer, finder vi C-vitaminet, som hjælper med kroppens biokemiske processer og hjælper dermed til at kroppens mange enzymer kan gøre deres arbejde, da C-vitamin aktiverer disse enzymer. Du finder typisk C-vitamin i grøntsager, frugt og kartofler, så der bør være en stor chance for at du får nok C-vitamin, hvis du spiser en varieret kost. 

D-vitamin

Foruden de 2 vandopløselige B- og C-vitaminer, er det nødvendigt at indtage det fedtopløselige D-vitamin. Dette vitamin er helt essentielt i opbyggelsen af skelettet og at sikre samt opbygge dine knogler. Det er også derfor det er så vigtigt at børn får D-vitamin, da de netop skal opbygge og styrke deres knogler, i deres opvækst. D-vitamin får du primært to steder fra: fed fisk og fra solens stråler.

Skal du så tage et kosttilskud eller får du nok igennem din kost? 

Spiser du varieret i løbet af ugen, får du formentlig nok vitaminer igennem din kost og kommer du ud når solen er fremme, er du også sikret nok optagelse af D-vitamin. Det anbefales at folk der har en sygdom, spiseforstyrrelse, er gravide eller er veganer indtager kosttilskud, for at være sikker på man er dækket ind. 

Vandopløse og fedtopløselige vitaminer

Det er vigtigt at vide at de vandopløse vitaminer, kan du ikke oplagre i kroppen, i stedet tisser du overskydende vitamin ud. Derimod kan kroppen oplagre de fedtopløselige vitaminer og det er derfor vigtigt ikke at indtage for meget af disse typer. 

Er du i tvivl om hvilke vitaminer du skal supplere med, kan du altid få tjekket din krop, enten hos lægen eller hos sundheds-specialister. På denne måde kan du skræddersy dit indtag af kosttilskud, til lige præcis din krop.

 

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk
Luk menu