Historier, nyheder og artikler fra jeres elskede fiktive Julia N. K.
Terapi er ikke kun for voksne – også børn kan have brug for det!

Terapi er ikke kun for voksne – også børn kan have brug for det!

Terapi er ikke kun for voksne

Selvom det ofte kun er voksne, der benytter sig af de forskellige tilbud om terapi og den type forløb, er terapi også ganske velegnet til børn. Der kan være flere forskellige årsager til at vælge, at ens barn har gavn og nytte af et forløb med terapi. 

For ligesom at voksne mennesker kan blive ramt af forskellige udfordringer af psykisk karakter, kan det samme ske for børn. Eksempelvis findes der flere og flere børn der – ligesom voksne mennesker – rammes af angst. Selvom angsten kan adskille sig blandt voksne og børn, er selve kernen det samme. Angst er en alvorlig tilstand, der bør tages seriøst. Jeg er ikke ekspert på området, men jeg ved, at denne type lidelse bør behandles og afhjælpes ud fra et professionelt mindset, som kan fås gennem terapi. 

Derudover er der også flere børn, der udviser en form for hyperaktivitet. Det kan der være flere årsager til, men når det så er sagt, kan det være ganske gavnligt at få professionel hjælp og rådgivning i denne kontekst også. Her vil forskellige former for terapi være anvendeligt i forhold til at finde de metoder og redskaber, der gavner barnet og dets velbefindende allerbedst. Det handler nemlig om – uanset hvilken situation man står i – at give barnet de allerbedste betingelser. 

Disse er blot nogle af grundende til at terapi ikke kun er forbeholdt voksne mennesker. Derimod kan børn og i særdeleshed også unge mennesker have brug for denne form for professionel hjælp. 

For lige så vel som at man altid vil tage sit fysisk helbred alvorligt – og naturligvis også på sine børns vegne – skal man aldrig negligere eller undervurdere betydningen af et velfungerende psykisk helbred. For at hele kroppen er i balance, er det vigtigt at både det fysiske og det psykiske aspekt er i balance – og dette kan blandt andet opnås gennem et tilrettelagt terapiforløb, hvor der taget individuel højde for de faktorer, der spiller ind og gør sig gældende. 

Find den rigtig terapi og den rigtige terapeut

Lige så vel som at det er vigtigt at finde den rette form for terapi, er det også vigtigt at finde den rette terapeut. Der skal allerhelst være en form for kemi mellem de to, hvor der skabes et rum for tillid, ærlighed og en lysten til at åbne op og være sig selv. Der skal helst være et match mellem terapeuten og barnet, således barnet også har lyst til at være der. 

Undersøg de forskellige muligheder for terapi til børn

 

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Hullehøj, Juliankyhl.dk God og kort artikel 🙂
    Pft., Adam

Skriv et svar

Luk menu